Publicaties

  fuut   Het ceremoniele leven van de fuut

Over het gedrag van de Fuut
 
         
  kievit   Het gedrag van de Kievit  
         
  kemphaan   Het gedrag van Kemphanen op de arena  
     

Regelmatig maak ik fotoboeken.

Uiteraard van elke vakantie, maar soms ook rond een thema. De vakantieboeken zet ik om begrijpelijke redenen niet online. Hieronder twee publicaties die geheel zijn te bewonderen door op de afbeelding te klikken.Boek Natuurimpressies

We leven in een snelle en vluchtige wereld. Voor één van mijn exposities heb ik kleine gedichten gemaakt bij de foto’s. Door een kort gedicht bij een foto te plaatsen hoopte ik twee dingen te bereiken. In de eerste plaats een korte toelichting op mijn beleving, of associatie bij de foto. In de tweede plaats hoopte ik te bereiken, dat men iets meer tijd zou nemen om het fotowerk te bekijken.
Zo ontstonden een aantal natuurimpressies die in dit boekje verzameld zijn.
Ook vertel ik over de manier waarop naar mijn omgeving kijk en iets van mijn beleving en verbazing over de altijd verrassende lichtval, onderwerpen en structuren in de natuur.


Boek reflecties

De reflectie die wij het best kennen is ons spiegelbeeld. Elke ochtend ontmoeten wij het virtuele, niet werkelijke beeld van onszelf in de spiegel. Er zijn ochtenden, dat dat wat tegen valt.
In onze omgeving zijn veel reflectie te zien. In water, in ruiten, in glimmend gepoetste auto’s enz. Reflecties in bewegend water kunnen we niet als afzonderlijke beelden waarnemen. Foto’s van water in beweging leveren soms verrassende abstracte vormen en kleuren. Een selectie van mijn reflectiefoto’s is opgenomen in dit boekje.

© 2011-2017 Ton Tuinman