<< Overzicht
Foto van de maand

September 2013

De Kerf

Er was in eerste instantie veel gedoe over het aanleggen van de Kerf enkele kilometers ten noorden van Bergen aan Zee. De waterbeheerders waren tegen het doorbreken van de veilige duinenrij om elk risico bij voorbaat uit te sluiten. De natuurliefhebbers omarmden het idee van harte met oog op het vergroten van de biodiversiteit. Een eigen ‘Slufter’ in de duinen van Bergen en Schoorl!

Uiteindelijk is er een compromis uitgekomen dat alleen bij echte stormvloed een beetje water in laat. De ingang stoof echter al gauw dicht en de zeldzame nattigheid komt vooral uit de lucht en niet uit zee. Zoals vaak met een Hollands polderresultaat is het net van alles niks.

Toch biedt het stukje open duin een aardig stukje landschap waar je dan weer niet in mag, aldus de bordjes die er groeien.

De combinatie met een wandeling door de duinrand, wat rondhangen in de Kerf en de altijd fotogenieke golfbrekers op het strand biedt voor menig cursist toch een mooie uitdaging om de natuur weer eens anders te bekijken.

In september gaan we er weer heen.

HTML Comment Box is loading comments...


© 2011-2021 Ton Tuinman