<< Overzicht
Foto van de maand
Maart 2016


De Grijze eekhoorn

In de natuur is er altijd wel wat en dat is niet altijd eenvoudig.
Hebben we net onze protocollen klaar voor aangespoelde Potvissen, wordt er een wolf gesignaleerd. Een beetje vreemde wolf was het wel omdat hij totaal niet schuw bleek.
Uiteraard zijn er onmiddellijk protocollen geschreven om de mogelijke introductie van de wolf te reguleren. De inkt van het wolven-protocol  is echter nog niet droog of de Goudjakhals dient zich aan. We wachten in spanning af.

Wat is nu de invloed van deze nieuwkomers in onze natuur? Grote predatoren als wolven en jakhalzen mijden de mens van nature en vormen geen gevaar voor mensen. Jagers zullen dat uiteraard ontkennen vanuit hun eigen belang.

Op termijn kunnen nieuwkomers wel gaan concurreren met bijvoorbeeld de vos. Maar dan moeten er wel veel exemplaren van komen.

In Engeland werd rond 1900 de Grijze eekhoorn geïntroduceerd uit Noord Amerika. De Grijze eekhoorn leeft daar in loofbossen en parken. De Grijze eekhoorn is iets groter dan de gewone (rode) eekhoorn en ook sterker. Ook lijkt hij beter bestand tegen ziektes dan zijn  Rode neef. In Engeland is nu de jacht geopend op de Grijze eekhoorn omdat de Rode eekhoorn lijkt te verdwijnen. Ergens toch jammer van dit mooie diertje.


maart

HTML Comment Box is loading comments...


© 2011-2021 Ton Tuinman