<< Overzicht
Foto van de maand
Juli 2017


Provence

De Provence is ongetwijfeld één van de meest bezochte streken zijn van Frankrijk. Schrijven daarover roept onmiddellijk vele herinneringen op van vakanties die wij daar hebben doorgebracht. Nu juli net begint plaats ik een foto uit die prachtige streek. Het is het bekende klooster bij Sénanque dat bekend is om de vele lavendelvelden.

Bij het schrijven over deze streek kan je snel verzanden in een opsomming van leuke bezienswaardigheden, fotogenieke landschappen, rode aarde en pittoreske dorpen. Daarvoor zijn er echter voldoende reisgidsen voorhanden.

De Provence is echter zoveel meer dan een verzameling leuke plekken. Vooral de sfeer en het heerlijke klimaat staat bijna garant voor een heerlijke vakantie en mooie fotomomenten. Zelf ben ik gecharmeerd van lanen met platanen die prachtig gekleurde schorsvorming kunnen hebben, maar ook de markten die een bont scala van fotokansen bieden. Verder gaat alles er een beetje ‘op z’n Frans’. Veel gepraat, met veel gebaren, zoals Peter Mayle zo prachtig beschrijft in zijn boek ‘Een jaar in de Provence'.

Toch wil ik twee plaatsen noemen die mij speciaal hebben getroffen. In de eerste plaats vind je er de Camarque helemaal in het zuiden aan de monding van de Rhône. Hier lopen kuddes karakteristieke paarden en talloze soorten vogels (w.o. Flamingo’s). Liefhebbers van Vincent van Gogh, die Arles bezoeken wil ik wijzen op de marmergrotten bij Les Beaux-de-Provence, waarin spectaculaire fotoprojecties worden vertoond op de hoge marmeren wanden. Prachtig.

Kortom, een prima gebied om te vertoeven.
Een fijne vakantie gewenst.HTML Comment Box is loading comments...


© 2011-2021 Ton Tuinman