<< Overzicht
Foto van de maand
Oktober 2019

Kunst van kunst?

Over de vraag wat kunst is zijn vele discussies gevoerd. Eén ding is zeker: er moet iets gecreëerd zijn, dat er eerder niet was. Valt fotografie ook onder kunst?
Naar mijn mening hangt dit af van het vernieuwende aspect van een foto. Een goede portretfoto zal meestal als ambachtelijk worden gezien, tenzij een unieke opstelling is gecreëerd volgens een doordacht concept, dat niet eerder is vertoond.
Een Amerikaanse bloggende fotograaf stimuleert zijn volgers zich te ontwikkelen tot ‘Visual Artist’ door te experimenteren met combinaties van oud materiaal. De fotobewerkingsprogramma’s bieden daarvoor oneindig veel mogelijkheden. Leuk om eens iets mee te proberen.

Zelf fotografeer ik graag in musea. Niet de kunst die er hangt, maar nieuw composities van bijvoorbeeld beelden, mensen en doorkijkjes in het mooie licht dat er vaak is. Soms levert de combinatie van een kunstwerk in het licht weer nieuwe inspiratie op. Of dat dan kunst is laat ik maar in het midden.HTML Comment Box is loading comments...


© 2011-2021 Ton Tuinman