<< Overzicht
Foto van de maand

Juni 2020

Sierra de Gredos

Ten westen van Madrid ligt één van de mooiste natuurgebieden van Spanje:
Sierra de Gredos. Deze bergrug met als hoogste punt de Pico e Almanzor (2592 m) vormt de scheiding tussen twee klimaatzones. Aan de noordzijde wordt het landschap gedomineerd door grote stenen, grassen, gaspeldoorn, brem, zodat het een beetje Schotse indruk geeft. Vlak boven de Sierra de Gredos ligt de stad Avila met een prachtige historische ommuring en oude binnenstad. Het klimaat aan de noordkant van de Sierra is zoals in Noordwest Spanje:
relatief koel en vochtig.
Een perfect wandelgebied met roodborsttapuit grasmussoorten, blauwborst, tapuit en andere soorten van de open vlaktes. Hoog in de bergen lopen groepen steenbokken die erg tam zijn omdat hier niet wordt gejaagd.
Aan de zuidkant van dit gebergte begint de steeneikenwereld van de Extremadura. Hier is het ook meteen enkele graden warmer en vooral droger. In de Sierra de Gredos ontspringt de rivier Rio Tiétar, die de landbouwgronden en Park Naturel de Monfragüe van water voorziet. Hier kom je veel ooievaars tegen en andere warmte minnende vogelsoorten als de blauwe ekster, grasmussoorten en uiteraard veel roofvogelsoorten.
Je kunt in een lange autorit om de Sierra rijden en van veel mooie uitzichten genieten, maar een paar wandelingen door de prachtige plantenwereld en rijke fauna is zeker aan te raden.
HTML Comment Box is loading comments...

© 2011-2021 Ton Tuinman